Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 120°C varmluft.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen, og fortsæt piskningen til en blank og sej marengs.
- Vend forsigtigt maizena og eddike i marengsen.
- Fordel marengsen i en rund form (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og form en lille fordybning i midten.
- Bag marengsen i ca. 60 minutter, sluk ovnen og lad den køle helt af med ovnlågen på klem.
- Pres citronerne og riv skallen fint.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i en varmefast skål over vandbad.
- Tilsæt citronsaft og skal, og rør konstant til cremen tykner (ca. 8-10 minutter).
- Tag skålen af varmen, og rør smør i, indtil cremen er glat. Lad den køle af.
- Pisk fløden til blødt skum og vend den forsigtigt i citroncremen.
- Anret citroncremen oven på den afkølede marengsbund og pynt med friske blåbær.
Variationer
- Erstat blåbær med hindbær eller ribs for en anden smagsoplevelse.
- Tilsæt lidt vaniljeekstrakt i citroncremen for ekstra dybde.
Serveringsforslag
- Server med en kop friskbrygget te eller let mousserende vin.
- Perfekt som en let dessert efter middagen på varme dage.
Information
Denne opskrift blev til en sommer eftermiddag, hvor ønsket var en dessert uden tungt bagværk. Kombinationen af sprød marengs, frisk citroncreme og saftige blåbær blev hurtigt en favorit blandt venner og familie, og den bliver ofte serveret ved hyggelige sammenkomster på terrassen.
Oprindelse
Marengs har rødder tilbage til 1600-tallet og blev populær i det franske og italienske køkken som en let og luftig sødme. Kombinationen med citroncreme stammer fra de klassiske citrusdesserter, hvor syren balancerer den søde marengs. Denne dessert udviklede sig som en sommerfavorit, hvor friske bær og citrus giver en frisk kontrast til den sprøde marengsbund.