Blød vaniljerulle med syrligt rabarberfyld

Blød vaniljerulle med let syrligt rabarberfyld

Saftig og blød roulade med cremet vanilje og frisk, syrlig rabarberfyld.

⏰ 50 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 8 portioner 🔥 200 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade (ca. 30x40 cm) med bagepapir.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 minutter.
  4. Sigt mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  5. Hæld dejen ud på bagepladen og fordel den jævnt.
  6. Bag rouladen i ca. 8-10 minutter, til den er gylden og fast.
  7. Læg et nyt stykke bagepapir på bordet og drys det med lidt sukker.
  8. Vend den varme roulade ud på det sukkerdryssede papir og fjern det øverste bagepapir.
  9. Rul rouladen stramt sammen fra den korte side med bagepapiret indeni, og lad den køle helt af.
  10. Skær rabarber i små stykker og kog dem med sukker og citronjuice i 5-7 minutter, til de er bløde men stadig har lidt bid. Lad afkøle.
  11. Pisk flødeost og flormelis sammen til en cremet smørbar konsistens.
  12. Vend forsigtigt flødeskum i cremen for en let og luftig fyld.
  13. Rul rouladen ud og fordel rabarberfyldet jævnt, smør derefter flødeostcremen ud over.
  14. Rul rouladen forsigtigt sammen uden bagepapir denne gang.
  15. Lad rouladen trække i køleskabet mindst 1 time før servering.

Variationer

  • Udskift rabarber med jordbær eller hindbær for en sødere fyld.
  • Tilsæt lidt revet citronskal i cremen for ekstra friskhed.
  • Pynt rouladen med friske bær og et drys flormelis ved servering.

Serveringsforslag

  • Server med en kop friskbrygget te eller kaffe.
  • Perfekt som en let sommerdessert til eftermiddagskaffen.

Information

Denne opskrift er en af mine favoritter, når rabarber sæsonen er i fuld gang. Kombinationen af den bløde vaniljerulle og det syrlige, men milde rabarberfyld skaber en perfekt balance, som hele familien elsker. Det er en nem og hyggelig bageoplevelse, der bringer minder om solskinsdage og sammenkomster med gode venner og familie.

Oprindelse

Vaniljerullen stammer fra den klassiske roulade, som i Danmark ofte fyldes med syrlige bær eller frugter og en blød flødeskum- eller flødeostcreme. Teknikken med at bage en tynd, blød bund og rulle den sammen med fyld giver en let og luftigt lagdelt dessert, der har været populær i hjemmekøkkener i mange år. Rabarberens naturlige syrlighed balancerer sødmen i dejen og cremen, hvilket gør den til en forfriskende sommerklassiker.

Relaterede opskrifter