Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Smør en rund kageform (ca. 20 cm) og drys let med mel.
- Bland de fintmalede mandler med hvedemel og flormelis i en skål.
- Pisk det bløde smør og sukker lyst og luftigt i en anden skål.
- Tilsæt ét æg ad gangen under piskning.
- Rør revet citronskal, citronsaft og vaniljesukker i smørblandingen.
- Vend forsigtigt mandel- og melblandingen i dejen.
- Hæld dejen i den smurte form og glat overfladen.
- Bag mazarinen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til den er gylden og fast.
- Lad mazarinen køle af i formen før udtagning.
Variationer
- Tilsæt finthakket hvid chokolade i dejen for ekstra sødme.
- Erstat citron med appelsin for en mildere citrusnote.
Serveringsforslag
- Server med en klat letpisket fløde eller creme fraiche.
- Pynt med friske bær eller lidt flormelis på toppen.
Information
Denne opskrift er en hyldest til den klassiske mazarin, som jeg faldt for under et besøg i Frankrig. Kombinationen af sprød mandelbund og frisk citron giver et frisk pust og minder mig om hyggelige stunder med familie og venner over en kop kaffe. Den er nem at bage og gør sig godt både til hverdag og særlige anledninger, hvor man ønsker noget lidt ekstra.
Oprindelse
Mazarin er en klassisk fransk konditorkage, der historisk blev udviklet som en luksuriøs dessert baseret på mandelmasse og smør. Oprindeligt lavet i små portioner som individuelle kager, har mazarinen udviklet sig til en populær hjemmebagning, hvor kombinationen af den rige mandelbund og frisk citron skaber en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Dens fine tekstur og elegante smag gør den tidløs.