Kardemommeboller med æblefyld

Kardemommeboller med æblefyld

Bløde og luftige boller med aromatisk kardemomme og saftigt æblefyld.

⏰ 90 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 12 portioner 🔥 200 °C

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lun mælk i en stor skål.
  2. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, smeltet smør og æg, og rør det godt sammen.
  3. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  4. Bland revne æbler med brunt sukker og kanel til fyldet.
  5. Del dejen i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en firkant på melet bord.
  6. Fordel en ske æblefyld midt på dejen og fold dejen sammen til en lukket bolle.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne.
  9. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist før servering.

Variationer

  • Skift æblefyldet ud med pære og kardemomme for en anderledes smagsvinkel.
  • Tilsæt grofthakkede valnødder til fyldet for ekstra knas.
  • Erstat kardemomme med kanel for en mere traditionel krydret smag.

Serveringsforslag

  • Server lune med smør og et glas kold mælk eller en kop varm te.
  • Perfekt som eftermiddagssnack eller til brunchbordet.

Information

Denne opskrift stammer fra en hyggelig efterårsdag, hvor ønsket om at lave noget både krydret og friskt til kaffen førte til kombinationen af kardemomme og revne æbler i boller. Resultatet blev et hit i familien, som nu ofte bages til weekendens samlinger. De bløde og aromatiske boller bringer varme og hygge til bordet og er perfekte at dele med venner og familie.

Oprindelse

Kardemommeboller har lange traditioner i Danmark, hvor kardemomme er en populær krydderi i bagværk. Kombinationen med æblefyld er en nyere variation, som giver en frisk og saftig dimension til de klassiske boller. Æbler har været anvendt i dansk bagning i generationer, særligt i efteråret, hvor frugten er i sæson. Denne opskrift samler de varme krydderier og friske æbler i et blødt og luftigt bagværk, der er nemt at bage hjemme i køkkenet.

Relaterede opskrifter