Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad, og lad det køle lidt af.
- Pisk sukker og æg luftigt til en let og cremet masse.
- Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen.
- Sigt hvedemel, karrypulver og vaniljesukker i og vend det sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt hakket abrikos og mandler og rør forsigtigt.
- Smør en rund form (ca. 20 cm i diameter) og hæld dejen i formen.
- Bag fondanten i ovnen i 20-25 minutter, til kanten er fast men midten stadig er lidt blød.
- Lad fondanten køle af i formen i 10 minutter, inden den forsigtigt løsnes og serveres lun.
Variationer
- Tilsæt lidt fintrevet appelsinskal for ekstra friskhed.
- Erstat mandler med valnødder eller pekannødder for anden nøddesmag.
Serveringsforslag
- Server med letpisket flødeskum eller vaniljeis.
- Passer godt til en kop stærk kaffe eller krydret te.
Information
Opskriften blev skabt under en hyggelig aften, hvor ønsket var at eksperimentere med krydderier i søde retter. Kombinationen af karry og tørret abrikos overraskede positivt med sin varme og frugtige karakter. Fondanten har siden været en favorit til små sammenkomster, hvor den ofte vækker nysgerrighed og glæde blandt gæsterne.
Oprindelse
Fondant er en fransk inspireret dessert kendt for sin bløde og fugtige konsistens. Denne version er udviklet ved at tilsætte karry, som traditionelt bruges i salte retter, for at give et nyt krydret twist. Abrikos og mandler tilfører både sødme og struktur, hvilket skaber en harmonisk balance mellem tekstur og smag. Kombinationen er et eksempel på, hvordan klassiske desserter kan fornyes med utraditionelle ingredienser.