Krydret æblecrumble med sprød havretop

Krydret æblecrumble med sprød havretop

Varm og krydret æblefyld med en sprød og smøragtig havretop.

⏰ 55 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 6 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern.
  3. Bland æbletern med sukker, kanel, ingefær, kardemomme og maizena i en skål.
  4. Hæld æbleblandingen i et ovnfast fad og fordel jævnt.
  5. I en anden skål blandes havregryn, hvedemel, brunt sukker og salt.
  6. Tilsæt smørret og smuldr det sammen med fingrene, indtil det ligner grove krummer.
  7. Fordel havreblandingen jævnt over æblerne som et lag.
  8. Bag crumble i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil toppen er gylden og sprød.
  9. Lad crumble køle let af inden servering.

Variationer

  • Erstat nogle af æblerne med pærer for en mildere smag.
  • Tilsæt en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær til æblefyldet.
  • Prøv at bruge kokosolie i stedet for smør for en anderledes smag.

Serveringsforslag

  • Server lun med vaniljeis eller letpisket flødeskum.
  • Perfekt som en hyggelig eftermiddagssnack med en kop te.

Information

Denne opskrift er opstået ud fra ønsket om en nem og hyggelig dessert, der bringer varme og krydderi ind i efteråret. Mange husker deres bedsteforældres æblecrumble, som blev serveret lun med en klat flødeskum eller is – en tradition jeg gerne vil føre videre. Kombinationen af krydderierne med æblerne og den sprøde havretop skaber en perfekt balance mellem sødt, syrligt og knasende, som både børn og voksne elsker.

Oprindelse

Crumble stammer oprindeligt fra England, hvor den blev populær under Anden Verdenskrig som en simpel og ingrediensbesparende dessert. Den nordiske version med krydderier som kanel og kardemomme har udviklet sig til at passe perfekt til efterårets æbler og den nordiske smag. Kombinationen af syrlige æbler og sprød havretop gør den til en tidløs klassiker, der nemt kan tilpasses med lokale råvarer og krydderier.

Relaterede opskrifter