Mandelblomst med honningristet pærefyld

Mandelblomst med honningristet pærefyld

Saftig mandelbund med blødt honningristet pærefyld og sprøde mandelspåner.

⏰ 65 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 8 portioner 🔥 175 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en stor skål.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  4. Bland hvedemel, bagepulver og finthakkede mandler i en anden skål.
  5. Vend de tørre ingredienser forsigtigt i smørblandingen med en dejskraber.
  6. Hæld dejen i en smurt rund springform (ca. 24 cm i diameter) og glat overfladen.
  7. Skræl pærerne og skær dem i tynde både.
  8. Smelt lidt smør på en pande, tilsæt pærer, honning og kanel, og steg dem ved middel varme i 5-7 minutter, til de er let gyldne og møre.
  9. Fordel det honningristede pærefyld jævnt over dejen i formen.
  10. Drys mandelspåner over fyldet.
  11. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til en kniv kommer ren ud.
  12. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og afkøles helt på en bagerist.

Variationer

  • Udskift pærer med blommer eller æbler efter sæson.
  • Tilsæt lidt revet citronskal i dejen for friskhed.
  • Server med en let cremefraiche eller vaniljeis.

Serveringsforslag

  • Server lun med en klat let pisket flødeskum.
  • Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en let dessert.

Information

Denne opskrift stammer fra en hyggelig efterårsaften, hvor ønsket var at kombinere de søde, modne pærer fra haven med en let mandelbund, der kunne bages hurtigt. Honningristningen af pærefyldet blev en overraskende succes, der tilføjede en karamelliseret sødme og en let krydret note. Opskriften er siden blevet favorit til familiehygge og små sammenkomster, hvor den altid bringer varme og gode minder omkring bordet.

Oprindelse

Mandelkager med frugtfyld har rødder i mange europæiske bagekulturer, men kombinationen med honningristet pærer trækker på nordisk tradition, hvor pærer og honning ofte bruges i desserter og bagværk. Denne type kage er udviklet til at fremhæve sæsonens frugt og nødder, samtidig med at den er enkel at tilberede i hjemmet. Teknikken med at stege pærerne i honning og kanel giver en dybde i smagen og sikrer et saftigt fyld, der smelter sammen med den bløde, nøddeagtige bund.

Relaterede opskrifter