Mandelbund med citroncreme og friske jordbær

Mandelbund med citroncreme og friske jordbær

Let og luftig mandelbund toppet med syrlig citroncreme og søde jordbær.

⏰ 65 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 8 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Pisk æg og sukker luftigt til en lys og luftig æggesnaps.
  3. Vend forsigtigt de malede mandler, hvedemel og vaniljesukker i æggemassen.
  4. Fordel dejen i en smurt rund form (20 cm) med bagepapir i bunden.
  5. Bag mandelbunden i 20-25 minutter til den er gylden og fast.
  6. Lad bunden køle helt af på en bagerist.
  7. Pres citronsaft og riv citronskal fint.
  8. Pisk æggeblommer, sukker, citronsaft og skal i en varmefast skål over vandbad til cremen tykner.
  9. Lad citroncremen køle af og rør derefter flødeskum i, som er pisket til bløde toppe.
  10. Pisk æggehvider stive med lidt sukker og vend forsigtigt i citroncremen for ekstra lethed.
  11. Fordel citroncremen jævnt på mandelbunden.
  12. Pynt med friske, skyllede og halve jordbær lige før servering.

Variationer

  • Erstat jordbær med friske blåbær eller hindbær.
  • Tilsæt lidt revet hvid chokolade på toppen for ekstra sødme.
  • Lav citroncremen med lime i stedet for citron for en anderledes syrlighed.

Serveringsforslag

  • Server med et glas iskoldt hvidvin eller friskbrygget te.
  • Perfekt som dessert til sommerfrokosten eller til eftermiddagskaffen.

Information

Denne opskrift blev til en solrig sommerdag, hvor lysten til en frisk og let dessert med sæsonens bær fik mig til at eksperimentere med en mandelbund og citroncreme. Resultatet blev en kage, der både føles luftig og fyldig på samme tid, med en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Den har siden været fast inventar ved familiekomsammen og sommerfester, hvor den altid vækker glæde blandt både børn og voksne.

Oprindelse

Mandelbunde har været en populær base i mange europæiske desserter på grund af deres nøddesmag og luftige tekstur. Kombinationen med citroncreme stammer fra klassiske franske citronkager, hvor syrligheden balancerer sødmen i bunden. Friske jordbær tilføjer en naturlig friskhed og farve, som gør desserten indbydende og sommerlig. Opskriften er tilpasset hjemmekøkkenet med simple teknikker og ingredienser, der er let tilgængelige i danske supermarkeder.

Relaterede opskrifter