Pærefløjt med vaniljelag og sprøde mandler

Pærefløjt med vaniljelag og sprøde mandler

Lun bagt fløjt med cremet vaniljelag og knasende ristede mandler.

⏰ 65 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 6 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Bland hvedemel, sukker og bagepulver i en skål.
  3. Tilsæt smør og smuldr det i melet med fingrene, indtil det ligner groft sand.
  4. Rør ægget i og saml hurtigt dejen uden at overarbejde den.
  5. Tryk dejen ud i en smurt fløjt- eller tærteform (ca. 24 cm i diameter).
  6. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland med fløden i en skål.
  7. Skær pærerne i tynde både og fordel dem ovenpå dejen.
  8. Hæld vaniljefløden forsigtigt over pærerne.
  9. Drys de hakkede mandler og brunt sukker over fløjtet.
  10. Bag i ovnen i 30-35 minutter, til fløjtet er gylden og fløden har sat sig.
  11. Lad kagen køle lidt af inden servering og drys evt. flormelis over.

Variationer

  • Erstat vanilje med kanel eller kardemomme for en krydret smag.
  • Tilsæt en håndfuld rosiner eller hakkede tørrede tranebær i vaniljefløden.
  • Brug hasselnødder i stedet for mandler for en nøddeagtig twist.

Serveringsforslag

  • Server lun med en kugle vaniljeis eller let pisket flødeskum.
  • Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en let dessert.

Information

Denne opskrift er inspireret af hyggelige stunder med efterårsbagning, hvor sæsonens pærer får selskab af vanilje og sprøde mandler. Den er udviklet for at gøre det nemt for alle at bage en elegant og smagfuld fløjt hjemme i eget køkken. Mange har nydt den sammen med familie og venner, som en lun og lækker kage til kaffen – en rigtig hverdagsfavorit med et lille festligt twist.

Oprindelse

Fløjter har rødder i fransk konditorkunst, hvor en sprød, ofte smørbaseret bund kombineres med bløde, cremede eller frugtbaserede fyld. Vaniljelaget i denne opskrift er en variation af den klassiske crème pâtissière, men forenklet med fløde for en let og luftig konsistens. Kombinationen med pærer og ristede mandler giver både sødme, friskhed og knas, som gør fløjtet til en alsidig og populær bagværkstype.

Relaterede opskrifter