Fremgangsmåde
- Rør tørgær ud i lunken mælk og lad det stå 5 minutter.
- Bland hvedemel, mandelmel og sukker i en stor skål.
- Tilsæt mælkeblandingen, æg og blødt smør og ælt dejen godt, til den er smidig og let klistret.
- Dæk dejen til og lad den hæve lunt i ca. 1 time, til den er fordoblet i størrelse.
- Mens dejen hæver, skær pærerne i små tern og bland flødeost, flormelis og vaniljepulver til en cremet vaniljecreme.
- Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord til et rektangel ca. 30x40 cm.
- Fordel vaniljecremen jævnt over dejen og drys de hakkede pærer og mandler ovenpå.
- Rul dejen stramt sammen på langs og skær den i ca. 12 snegle.
- Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg, hvis ønsket.
- Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovn) i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad sneglene afkøle lidt på en bagerist inden servering.
Variationer
- Tilsæt kanel i vaniljecremen for en varm krydret smag.
- Erstat pærer med blommer eller æbler efter sæson.
- Lav en glasur af flormelis og citronsaft og dryp over de afkølede snegle.
Serveringsforslag
- Server lune snegle med en kop friskbrygget kaffe eller te.
- Perfekt som en sød snack til eftermiddagshygge eller brunch.
Information
Opskriften på pæremandelsnegle med vaniljecreme blev til en efterårsdag, hvor de modne pærer i køkkenet skulle bruges på en ny måde. Kombinationen af blød gærdej, sprøde mandler og cremet vaniljefyld viste sig at være et hit blandt familie og venner, og sneglene blev hurtigt en fast del af eftermiddagsbordet. De bringer både varme og sødme til hyggestunder med god kaffe og godt selskab.
Oprindelse
Snegle med fyld har rødder i bagetraditioner over hele Europa, men kombinationen af mandler og pære stammer fra middelhavsområdets brug af lokale nødder og frugter. Vaniljecremen er en moderne tilføjelse, som giver ekstra fylde og sødme. Denne type bagværk har udviklet sig fra simple gærdejssnegle til mere raffinerede varianter med frugtfyld og nødder, der passer godt til både festlige lejligheder og hyggelige stunder hjemme.