Rabarbermarmelade med mandelcrumble

Rabarbermarmelade med sprød mandelcrumble

Syrlig rabarbermarmelade toppet med sprød og nøddeagtig mandelcrumble.

⏰ 50 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 6 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Skær rabarber i små stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt både korn og stang til gryden.
  4. Lad rabarbermarmeladen simre i ca. 10 minutter, indtil rabarberne er møre, og marmeladen tykner let. Fjern vaniljestangen og lad marmeladen køle lidt af.
  5. Smør en lille bageform (ca. 20x20 cm) med smør.
  6. Fordel rabarbermarmeladen jævnt i formen.
  7. Lav mandelcrumblen ved at blande hvedemel, brunt sukker, kanel og hakkede mandler i en skål.
  8. Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, til det ligner grove krummer.
  9. Fordel crumbledejen jævnt over rabarbermarmeladen.
  10. Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller til crumblet er gyldent og sprødt.
  11. Lad kagen køle lidt af før servering.

Variationer

  • Tilsæt revet ingefær til rabarbermarmeladen for et ekstra kick.
  • Udskift mandler med valnødder eller hasselnødder i crumbledejen.

Serveringsforslag

  • Perfekt som eftermiddagskage med en kop te.
  • Server lun med en kugle vaniljeis for dessert.

Information

Denne opskrift stammer fra en familieopskrift, der blev udviklet for at udnytte rabarber fra haven på en ny og spændende måde. Ved at koge rabarber til marmelade og toppe den med en sprød mandelcrumble, skabes en enkel men smagfuld bagning, som hele familien elsker. Den er nem at lave og bringer altid glæde ved kaffebordet, især når rabarbersæsonen er på sit højeste.

Oprindelse

Rabarbermarmelade med crumble er en variation af traditionelle frugttærter og crumble-desserter, som har rødder i det europæiske køkken. Kombinationen af syrlig rabarber og sød crumble har i årtier været en populær måde at bruge sæsonens friske råvarer på. Crumble-toppens tekstur og nøddeagtige smag komplimenterer marmeladens friskhed og skaber en harmonisk balance, som gør retten velegnet både som snack og dessert.

Relaterede opskrifter