Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmixer.
- Tilsæt olie og vanilje og rør godt sammen.
- Bland mel, bagepulver, kanel og salt i en skål.
- Vend melblandingen forsigtigt i æggeblandingen.
- Tilsæt de revne gulerødder og halvdelen af de hakkede valnødder, og vend det i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
- Drys resten af valnødderne på toppen som fyld.
- Bag i ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til en kniv kommer ren ud.
- Lad bunden køle helt af før brug.
Variationer
- Tilsæt revet appelsinskal i dejen for en frisk citrusnote.
- Erstat valnødder med hakkede pekannødder for en mildere smag.
- Inkluder lidt revet ingefær for et krydret twist.
Serveringsforslag
- Server som lagkagebund med flødeostglasur og frisk frugt.
- Perfekt til en kop kaffe eller te som en let snack.
Information
Denne opskrift blev udviklet for at kombinere den saftige tekstur fra gulerødder med den knasende valnøddesmag, som min familie elsker. Den har været fast på bordet til fødselsdage og søndagskaffen i årevis, og mange har spurgt efter opskriften, fordi den er så let at bage og altid giver et godt resultat. Den kan både bruges som lagkagebund eller nydes alene, og den folder sig smukt ud med forskellige glasurer og pynt.
Oprindelse
Gulerodsbunde har rødder i traditionelle bagetraditioner, hvor rodfrugter bruges til at tilføre fugt og naturlig sødme i kager. Valnødder er en klassisk ingrediens, som tilfører sprødhed og nøddeagtig smag. Kombinationen er især populær i nordiske lande, hvor man værdsætter simple, naturlige råvarer og rustikke smagsnuancer. Denne type bund er ideel til lagkager, da den både giver struktur og saftighed uden at være tung.